Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

SVETI MIKLAVŽ - KEPA ZLATÁ

MIKLAVŽEVANJE ZA 2. IN 3. RAZRED VEROUČENCEV

Predstava o Sv. Miklavžu v Slomškovem domu, 3.12.2016, 

Miklavževa kepa zlata

Na pobudo g. župnika Franca Pečnika in po odlični literarni priredbi zgodbice o Svetem Miklavžu naše Andrejke Kričej, smo člani družinskega zborčka Heart & Soul pripravili predstavo, namenjeno najmlajšim učencem verouka v  naši župniji. Igralsko zasedbo smo, glede na sestavo zborčka, določili zlahka. Otroci so zaigrali angelčke in otroške člane družine, najbolj živahna moška člana sta postala parklja,  po letih in stažu najizkušenejši pevec z globokim glasom pa je bil idealni Sv. Miklavž, v malo modernejši izvedbi. Pa čisto pravo babico smo spremenili v zaposleno, moderno mamo. Poskrbeli smo za vse, za prve bralne vaje, postavili igro na odrske deske, naredili sceno, kostume za vse nastopajoče, pripravili glasbeno podlago in do potankosti spoznali zgodbo o Sv. Miklavžu.
Njeno prelepo sporočilo o dobroti smo predali otrokom 3.12.2016, v polnem Slomškovem domu. Če se je na vaji poprej še malo zatikalo, je predstava potekala brezhibno, po navdušenju otrok, ko so se naučili pesmico in po redkih solzicah, ki sta jih izvabila parklja lahko rečemo, da je predstava uspela v celoti. Z zlatimi kepami vitaminov pa smo morda uspeli celo pregnati kak nadležen virus!
Blagoslovljene praznike in vse dobro v letu 2017 želimo vaš zborček Heart & Soul.

Zapisala: Neli Sorger
Fotografije: Darja in Jani Možič.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu