Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

SVETOLETNO SREČANJE PRI SV. DUHU

SVETOLETNO OBMEJNO SREČANJE VERNIKOV GRAŠKE IN MARIBORSKE ŠKOFIJE

Na vročo poletno nedeljo, 10. julija 2016, smo verniki z obeh strani slovensko-avstrijske meje bili priča prav posebnemu dogodku. Pri Sv. Duhu na Ostrem Vrhu je namreč potekalo svetoletno romanje in srečanje graške škofije ter mariborske nadškofije. Z geslom »Kdo je moj bližnji?« smo v znak dobrega sodelovanja in iskrenega prijateljstva obhajali sveto mašo, ki sta jo darovala graški škof msgr. Wilhelm Krautwaschl in mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Slavnostna dvojezična maša je bila svojevrstno doživetje. Moč je bilo čutiti prijateljsko vzdušje, ki se je po maši nadaljevalo pred cerkvijo v bogati senci mogočnih lip. Tamkajšnje gospodinje so pripravile domače dobrote, ob katerih ni manjkala niti kapljica rujnega.

 

Romanje se je nato nadaljevalo pri cerkvi sv. Pankracija na Radelci (Remšnik), kjer sta škofa blagoslovila nova svetoletna vrata dveh sosednjih škofij. Prelep dan se je zaključil s skupnimi večernicami v župnijski cerkvi pri sv. Jerneju nad Muto. Takšnega prijetnega dogodka človek zlahka ne pozabi in si želi, da se jih še mnogo zvrsti.

 

Zapis in foto: Ines Šinko

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu