Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ALBERT EINSTEIN

Ganljivo pismo Einsteina svoji hčeri, v katerem izda najpomembnejšo skrivnost

Hči slavnega genija Alberta Einsteina je v poznih 1980-ih Hebrejski Univerzi donirala 1400 pisem, ki jih je napisal Einstein. Strogo jim je naročila, da naj njihovih vsebin ne objavljajo še dve desetletji po njegovi smrti. Sedaj pa so objavili eno izmed pisem, ki ga je napisal znanstvenik napisal svoji hčeri Lieserl Einstein.
 
Po spletu je zaokrožilo pismo, ki ga je znameniti znanstvenik napisal svoji hčeri Lieserl Einstein. Pismo so skrivali še desetletja po njegovi smrti. V njem je razkril, da obstaja “izjemno močna sila, za katero znanost še ni našla uradne razlage.”  Prepričan je, da bi se morali po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, negovati z drugo vrsto energije … Za kakšno vrsto energije gre, pa si lahko preberete v spodnjem pismu.
 
 “Ko sem predlagal teorijo relativnosti, me je zelo malo ljudi razumelo, in tudi to kar bom razkril in prenesel človeštvu zdaj, bo v nasprotju z nerazumevanjem in predsodki sveta. Prosim te, da zaščitiš pisma tako dolgo, kot bo potrebno, leta, desetletja, dokler ni družba dovolj napredna, da sprejme to, kar bom razložil. 
Obstaja izjemno močna sila, za katero do sedaj znanost še ni našla uradne razlage. To je sila, ki vključuje in ureja vse druge ter je celo v ozadju vseh pojavov v vesolju in pri nas še ni bila prepoznana. Ta univerzalna sila je LJUBEZEN. Ko so znanstveniki iskali enotno teorijo vesolja, so pri tem pozabili na najmočnejšo nevidno silo. 
Ljubezen je Luč, ki razsvetljuje tiste, ki jo dajejo in prejemajo. Ljubezen je gravitacija, ker zaradi nje nekateri ljudje čutijo privlačnost do drugih. 
Ljubezen je moč, ker pomnoži najboljše, kar imamo in dovoli človeštvu, da ne ugasne v svoji slepi sebičnosti. Ljubezen razvija in odkriva.
Za ljubezen živimo in umremo. Ljubezen je Bog in Bog je Ljubezen. 
Ta sila razloži vse in daje življenju smisel. To je spremenljivka, ki smo jo za predolgo časa prezrli, morda zato, ker nas je ljubezni strah, saj je edina energija v vesolju, ki se je človek ni naučil upravljati po svoji volji. 
Da bi ljubezen naredil vidno, sem v svoji najbolj znani enačbi naredil preprosto zamenjavo.
Če bi namesto E = mc2 sprejeli, da je lahko energijo za zdravljenje sveta mogoče dobiti preko ljubezni, pomnožene s kvadratom hitrosti svetlobe, bi prišli do zaključka, da je ljubezen najmočnejša sila, kar jih obstaja, saj nima omejitev. Po človeškem neuspehu z uporabo in nadzorom ostalih sil v vesolju, ki so se obrnile proti nam, je nujno, da se negujemo z drugo vrsto energije …
Če želimo, da naša vrsta preživi, če želimo najti smisel življenja, če želimo rešiti svet in vsa čutna bitja, ki ga naseljujejo, je ljubezen eden in edini odgovor. Morda še nismo pripravljeni, da bi naredili bombo ljubezni, dovolj močno napravo, ki bo popolnoma uničila sovraštvo, sebičnost in pohlep, ki uničujejo planet.
Vendar pa vsak posameznik v sebi nosi majhen, a močan generator ljubezni, čigar energija čaka, da se sprosti. Ko se naučimo dajati in prejemati to univerzalno energijo, draga Lieserl, bomo potrdili, da ljubezen premaga vse, da je sposobna preseči vse in nič, ker je ljubezen kvintesenca (jedro) življenja. 
Globoko obžalujem, da nisem mogel izraziti tega, kar je v mojem srcu, ki je tiho bilo zate vse moje življenje. Morda je prepozno za opravičilo, ampak čas je relativen in moram ti povedati, da te imam rad in sem zahvaljujoč tebi dosegel dokončni odgovor!”
 
Tvoj oče Albert Einstein                                                                  
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu