Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

BIRMA 2015

V nedeljo, 7. junija,  ob 9. uri je bila  v naši župniji slovesnost sv. birme.

V torek, 2. junija, pri devetdnevnici je bilo srečanje birmovalca z birmankami in birmanci. Letošnji birmovalec je bil msgr. Stanislav Slatinek. Srečanje je potekalo v prijetnem, prijateljskem vzdušju. Birmovalec je izpostavil pomen zakramenta birme kot pomemben življenjski korak za nadaljnje življenje mladega kristjana.

V nedeljo pa je pri lepo oblikovani slovesnosti, pri kateri so vsi - tako birmanci kot ostali - lepo sodelovali, prejelo zakrament sv. birme 48 birmank in birmancev.

Naša zahvala velja vsem, ki so kakorkoli sodelovali in prispevali svoj delež (urejanje okolja, čičščenje in krašenje cerkve, zlasti pa seveda vsem liturgičnim sodelavcem - vsem tistim, ki so sodelovali pri bogoslužju).

Posebej pa velja naša zahvala animatorjema g. Bojanu Fojtlu ter  ga. Andrejki Kričej, ki je vložila veliko truda in naporov, da je slovesnost potekala dostojanstveno, mirno in glasbeno razgibano in uglašeno.

Vsem in vsakemu posebej še enkrat moja iskrena zahvala!

Franc Pečnik, župnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu