Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

VELIKONOČNO VOŠČILO NOVOIMENOVANEGA NADŠKOFA METROPOLITA

Velikonočno voščilo novoimenovanega nadškofa metropolita

»Bog je svet tako ljubil, da nam je dal svojega edinorojenega sina, da bi se nihče, ki vanj veruje, ne pogubil, ampak imel večno življenje« (Jn 3,16).
Ta stavek Svetega pisma je kot pot, ki nas popelje v skrivnost velikonočnega praznika.
Božji Sin je v svoji brezmejni ljubezni do nas šel do konca, do smrti na križu. Samo tako nas je lahko iztrgal iz objema smrti in iz naših grobov, v katere smo padli zaradi naših grehov.
Oče je to brezmejno ljubezen Sina sprejel in ga tretji dan obudil od smrti. Sedaj je med nami, kot Vstali Gospod, ki nas spremlja na poteh našega življenja, kot Luč in življenjska moč.
Želim vam, dragi bratje in sestre, da bi naša srca bila odrta in pripravljena sprejeti dar odrešenja, ki nam ga je Gospod zaslužil. V odprtosti in veri bomo tudi mi začutili bližino Vstalega, začutili bomo novo moč življenja v sebi, začutili bomo nov pogum, da bomo tudi mi lahko postali prinašalci luči in upanja tja, kjer vlada tema in smrtna senca.
Iz srca vsem želim blagoslovljene in doživete velikonočne praznike!
                        + Alojzij Cvikl SJ
                        novoimenovani nadškof in metropolit
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu