Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

NOVI NADŠKOF

Mariborska Nadškofija ima nadškofa

Sveti oče je za novega mariborskega nadškofa metropolita imenoval p. Alojzija Cvikla DJ. P. Alojzij Cvikl je bil rojen 19. junija 1955 v Celju. Po maturi je v Ljubljani vstopil v Družbo Jezusovo. Filozofsko teološki študij je opravil na Teološki fakulteti v Ljubljani ter na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu. Dosegel je magisterij iz pedagogike ter družbenih ved na bruseljskem inštitutu \'Lumen Vitae\' (1988-1990).

Za duhovnika je bil posvečen 3. julija 1983. Kot duhovnik je opravljal sledeče službe: kaplan in župnik župnije Učlovečenja Jezusa Kristusa v Ljubljana – Dravlje; rektor dijaškega doma v Škofijskem zavodu sv. Stanislava v Ljubljana – Šentvid; profesor verouka na škofijski klasični gimnaziji. Od leta 1995 do 2001 je bil provincial jezuitov v Sloveniji in leta 1996 postal predsednik Konference višjih redovnih predstojnikov in predstojnic v Sloveniji. Rektor ruskega papeškega kolegija Russicum v Rimu je bil od 2001 do 2010, ko je postal ekonom nadškofije Maribor.

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu