Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

OBHAJANJE ŠMARJEŠKE NEDELJE

V nedeljo, 21. julija, smo obhajali praznik zavetnice naše cerkve in naše župnije - sv. Marjete Antiohijske. Somaševanje ob 10. uri je vodil edini letošnji novomašnik iz mariborske nadškofije, Jure Sojč iz župnije Sv. Lovrenc na Pohorju.

Lepo in doživeto srečanje v polni cerkvi ob Gospodovem oltarju so poleg novomašnika in številnih liturgičnih sodelavcev popestrili še benediktinski pater Edmund (lani je vodil jesensko romanje mariborske Metropolije v Salzburgu v romarski cerkvi Maria Plain), domači zbor ter - razveseljivo - »zborček« staršev letošnjih prvoobhajancev ob pomoči kitarista Janeza.

Novomašnik Jure nam je s preprosto besedo »polagal na srce«, kako naj se sredi vsakdanjega vrveža ustavimo tudi mi in po sočloveku medse sprejmemo Boga samega (Abraham in Martina sestra Marija). Podelil nam je tudi novomašni blagoslov.

Po maši je blagoslovil prevozna sredstva, nato pa smo se ob dobrotah naših pridnih gospodinj in ob dobri kapljici še dolgo zadržali skupaj in se pogovarjali o tem in onem.

Vsem, ki ste s svojo udeležbo in kakorkoli ali s čimerkoli pripomogli k lepi in doživeti »šmarješki nedelji«, iskren Bog plačaj! Če Bog da, nasvidenje ob letu osoréj!

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu