Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

SELNIŠKI ZVON

S  E  L  N  I  Š  K  I    Z V O N

 Spoštovani starši in otroci!

 

Počitnice so mimo in začel se je šolski pouk. Brezskrbnih poletnih in počitniških dni je konec! Zopet se je začelo  novo šolsko leto.

Prav tako pa je pred nami vsemi novo veroučno leto. Začenjamo ga z uvodno sv. mašo 21. septembra ob 10. uri.

Verouk bomo skušali prilagoditi šolskemu pouku, vendar bomo morali – kot vsako leto – najti skupni dogovor.

Starši, poskrbite, da bodo Vaši otroci redno obiskovali verouk – pri krstu Vaših otrok  ste obljubili, da boste otroke vzgajali v veri. Ne pozabite na to obljubo!

V tem veroučnem letu bo v Selnici poleg prvega obhajila (31. maja) tudi birma (7. junija)! Za prejem prvega sv. obhajila traja priprava  dve leti; sv. birmo pa otroci prejmejo po šestih letih rednega verouka!

 

S pogumom in vztrajnostjo začnimo novo veroučno leto!

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

 

V mesecu oktobru nas Cerkev vabi, da z molitvijo rožnega venca častimo našo nebeško Mater Marijo. Rožni venec je starodavna, preprosta in prisrčna molitev, ki nas s »skrivnostmi rožnega venca« uvaja v odrešenjsko dogajanje. S pogostnim ponavljanjem molitve »zdrava Marija« znova in znova doživljamo bližino in naklonjenost naše nebeške Matere.

 

Vabljeni ste, da se nam pridružite v župnijski cerkvi, ko bomo vsak dan v mesecu oktobru pol ure pred začetkom maše molili rožni venec. V ponedeljek, torek in sredo bo to ob 7.30 uri; v četrtek, petek in soboto pa ob 17.30 uri! Ob nedeljah pa bo molitev rožnega venca ob 7. 30 uri in ob 9.30 uri. Lepo vabljeni!

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu