Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

SREČANJE S SOBRATI IZ DEKANIJ LIPNICA IN JARENINA

Že veliko let se srečujemo duhovniki dekanij Lipnica (Avstrija), Jarenina in Maribor. Letošnje srečanje je bilo v sredo, 18. junija. 

 Začeli smo ga v kraju St. Veit am Vogau. Pot nas je vodila mimo Ivnika (Eibiswald) k cerkvici, posvečeni sv. Antonu Puščavniku, ki leži na avstrijski strani blizu nekdanjega mejnega prehoda Radelj. Tam smo imeli mašo in pot nadaljevali mimo umetnega jezera pod Golico v Soboth (Sobota), kjer smo imeli kosilo. V tej lepi gorski vasici je  prelepa cerkvica sv. Jakoba Starejšega. Če vas bo pot kdaj zanesla tja, si jo le oglejte! Preko Lavamünda (Labot) smo se podali v Št. Andraž, kjer je bil nekdaj sedež lavantinske škofije. Tako nekdanja stolnica kakor tudi popolnoma obnovljena loretska cerkev sta vredni ogleda. Po avtocesti smo se nato preko Gradca vrnili v St. Veit, kjer smo zaključili dan z večerjo na enem izmed mnogih kmečkih turizmov.

Osrednji poudarek našega srečanja je bil bl. Anton Martin Slomšek. Zanimivo je, da je pobuda prišla s strani naših sobratov iz Avstrije, saj je vodja srečanja, župnik dr. Peter Brauchart, velik častilec bl. Slomška.

Tako smo tudi mi izpolnili psalmistove besede iz 133. psalma, ko pravi: "Glejte, kako dobro in kako prijetno je, če bratje složno prebivajo skupaj!"

Franc Pečnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu