Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

OZNAKA SEDANJE POLITIKE

Oznaka sedanje politike

Nedavna proslava državnega praznika je bila višek cinizma. Posvečena je bila varstvu narave, v prvi vrsti pa je med izpostavljenimi sedel mož, ki gradi kanalizacijo čez zajetje največje naravne dragocenosti Ljubljane – pitne vode.

Vsaj tri zadnje koalicije so zmagale pod geslom antijanšizma. Nikoli ni nihče pojasnil, kaj to pomeni. Na osebo, katere priimek so izrabljali, so vezali najostudnejše laži. Zakaj? V ozadju je bila slovenskim katoličanom znana diferenciacija: ločitev državljanov od nosilcev osamosvojitve. Janša je bil samo simbol zanje. Številni so nasedli najostudnejšim lažem. Dosegli so največji razkol med Slovenci v zgodovini. Sedaj vidimo, da gre zgolj za zlorabo priimka najbolj odpornega osamosvojitelja. To je zaradi ideoloških in oblastnih izgub usmerjal pripadnik nekdanje totalitarne oblasti, ki ima na politični vesti vojne in povojne poboje, kratenje človekovih pravic …, ki se je na spravni slovesnosti v Rogu norčeval iz nadškofa Šuštarja in tam zbranih žalujočih. Vedel je, da v tistem breznu ni Slovencev. Nikoli se ni opravičil v imenu partije ne škofu ne svojcem pobitih ne Cerkvi in duhovnikom, ki so jih nekaznovano pobijali. Tudi F. Terčelja, ki jih je ves čas okupacije kot član OF materialno podpiral. Da zažiga škofa Vovka ne omenjamo. Zadnji vladni koaliciji daje ideološko vsebino skrajna levica, ki se navdihuje v ideološkem in političnem nasilju komunističnega totalitarizma. Socialno vprašanje, ki ga razglaša za svoje vodilo, ji je zgolj sredstvo, da se je dokopala do oblasti. Je varuh vladajoče oligarhije. Ta ji to vrača s prevzemanjem njenega programa. Da bi dosegli proletarizacijo večine državljanov, uničujejo srednji razred. Specialno obračunavajo z upokojenci in kmeti ter sindikati, ki so jim nasedli kot že dolgo nobenemu.

Najbolj je na udaru demokracija, ki jo enačijo s fašizmom. Država je sredstvo njihove oblasti. Opozicijo demonizirajo kot razrednega sovražnika. Na državni proslavi je bil njenemu zasramovanju namenjen velik del slavnostnega govora, niti z besedo pa omenjena naglo naraščajoča revščina. Cerkev prezirajo. Na čelu tega je ministrica za kulturo, ki se tako zahvaljuje vernikom za večstoletno skrb za kulturne spomenike. Duhovnikom zmanjšujejo raven socialne pomoči, kar je voščilo države novomašnikom. Cerkvene stavbe obdavčujejo, česar še komunizem ni počel. Revanšizem postaja glavno politično sredstvo. Preveva jih nestrpnost, za katero je celo ločitev duhov otroški vrtec. Ker je osamosvojitev sinonim za zlom totalitarne oblasti, so ukinili Muzej slovenske osamosvojitve. Odprava spominskega dneva na žrtve komunizma je ponovni simbolni uboj več kot 20.000 slovenskih žrtev. Politični uvod v toliko propagirano evtanazijo. Nista se po naključju Hitler in Stalin medsebojno tako občudovala. Krnjenje demokracije, ideološko in politično nasilje, poveličevanje in prakticiranje totalitarizma, izničevanje smisla in osnove osamosvojitve in njuno sramotenje, poveličevanje Tita in Jugoslavije, vse večja revščina – to je vsebina antijanšizma, njihovega pojmovanja antifašizma, neposredne demokracije in podobnih floskul.

V težke čase stopate, novomašniki. Heroji!

Prof. dr. Stane Granda

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu