Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ŽUPNIJSKO ROMANJE V RIM

Župnija Selnica ob Dravi in Aritours vas vabita

na romanje v ITALIJO

RIM, VATIKAN in ASSISI

od 24. - 27. aprila 2023

 

Prijave sprejemamo v župnišču. Prijavite se čim prej, da bodo pri romarsko-turistični agenciji Aritours lahko pravočasno vse uredili!

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim - edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani,  palače, fontane, spomeniki. Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo, …

Ter na drugi strani prelepo srednjeveško mesto Assisi, skrito med umbrijskimi griči in danes pod UNESCO-vo zaščito, je kraj, ki ga enostavno moraš obiskati. Ko hodiš po poteh, ki jih je ubiral že sv. Frančišek Asiški, začutiš bližino njegovega duha in šele tu resnično spoznaš skromnost, ki jo je živel in učil.

 

24. do 27. april 2023

 

1. dan: Selnica ob Dravi – Rim

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Po maši se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

2. dan: Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu, rimska stolnica, kjer je škofijski sedež vseh papežev, zato jo tudi imenujemo »mati in glava vseh cerkva«, "svete stopnice", bazilika Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Maša. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan: Vatikan – Rim

Po zajtrku vožnja v VATIKAN, kjer se udeležimo avdience pri Svetem očetu, v kolikor bo papež Frančišek doma. Maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Prosto za samostojne oglede in kosilo. Popoldan najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. Za konec še sprehod po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan: Rim – Assisi – Selnica ob Dravi

Zajtrk. Slovo od Rima in vožnja v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi začnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija, v njegovi bližini pa so tudi relikvije njegovih štirih zvestih učencev. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah mimo glavnega trga, mnogih lepih palač, ostankov Minervinega templja, do bazilike sv. Klare. Prosto za kosilo, nato pa se ustavimo še na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.

 

CENA: 359 EUR (za 45 udeležencev), 399 EUR (35 udeležencev)                                     sklic: 23063

Cena je izračunana december 2022.                                                                                                                                

 

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v katakombe, obvezen romarski prispevek in vodenje v cerkvi sv. Frančiška v Assisiju, obvezen najem audio-guide sistemav baziliki sv. Petra in baziliki Marije Snežne, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Doplačila: turistična taksa v hotelu pribl. 4 - 6 € na osebo/na noč

Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 9,37 EUR (za osebe starejše nad 75 let 14,05 EUR), vstopnina za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), enoposteljna soba 90 EUR.

Odstopnina: 5% od vrednosti aranžmaja  (v primeru dokumentirane višje sile).

Način plačila: 100 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si.

 

 

Za zgodnjo prijavo do 15. februarja vam agencija Aritours PODARJA

zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini!

Prijave se zbirajo na župnijskem uradu do zasedbe prostih mest.

                                                                    

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

 

Aritours že 30 let z vami in za vas

- 30 let izkušenj = agencija vredna zaupanja

- skrbno izbrane poti = z nami vedno doživite več

- odlično strokovno in duhovno vodstvo

- ugodne cene in plačilo na obroke brez obresti

 

romanje z Aritoursom = zajamčena kakovost

 

Obilo prijetnih romarskih doživetij vam želi vaša agencija Aritours

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu