Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ZA SLOVENIJO GRE!

Izjava Zbora za republiko: Za Slovenijo gre!

5. aprila, 2022
 
 Piše: C. R.

Drage Slovenke in Slovenci, drage državljanke in državljani Republike Slovenije!

24. prila letos je priložnost, da naredimo iz slovenske  pomladi leta 1990, slovensko poletje 2022

 

Kot je bilo leta 1990 jasno, komu moramo zaupati svoj glas, da bomo naši deželi zagotovili uspešen razvoj v miru, svobodi, demokraciji in blaginji, tako bi morala biti letos ta odločitev še lažja in enako odločna. Odločamo se na osnovi izredno pozitivnih izkušenj z obstoječo koalicijo, ki je bila sestavljena iz dveh desnih in dveh levih strank in ki je v kratkem, a zelo zahtevnem času epidemije/pandemije imela priložnost pokazati, kaj pomeni sodelovati, voditi državo Slovenijo in predsedovati Evropski uniji v kriznem času ter se aktivno odzivati na vojne razmere v Ukrajini.

Kljub stalnemu nasprotovanju vladni koaliciji, brez resnih in stvarnih argumentov, tako doma kot s pomočjo tujih satelitov, je sedanji vladi uspelo ohraniti ravnotežje med epidemiološkimi ukrepi in normalnim življenjem. Številne druge države so ukrepale bistveno bolj radikalno. Dovolj je bilo prestopiti avstrijsko mejo, da smo se o tem prepričali.

Politiki izključevanja in neprepričljivih novih obrazov je potrebno reči odločen NE! Bistvo politike je v sodelovanju in iskanju razumnih kompromisov v dobro vseh državljanov. Velik del slovenske civilne družbe in sindikatov pa deluje kot prikrito orodje strank, ki izključujejo, se zavzemajo za ohranjanje pridobljenih privilegijev, zagovarjajo dvomljivo enakost in ščitijo nedelavnost ter lažno solidarnost.

Slovenija in Evropa s celotnim svetom, se nahajajo v prelomnih zgodovinskih trenutkih. Nahajamo se v času kibernetske in gospodarske vojne ter v oboroženem napadu in prisvajanju tujega ozemlja, s strani ruskega diktatorja Putina nad Ukrajino. V tako občutljivih mednarodnih odnosih je pomembno, da slovenska politika vzpostavlja dobre in miroljubne medsosedske odnose, da krepi zavezništva z demokratičnimi državami in da podpira gospodarsko sodelovanje, ki zagotavlja delo in blaginjo državljanov. Zavezništvo v EU in NATU je jamstvo za mir in stabilnost vseh članic, tudi Slovenije!

Znotraj tega mednarodnega okvira lahko uresničujemo in uveljavljamo človekove pravice, demokratične standarde, ravnotežje med privatnim in javnim na vseh ravneh, od vzgoje in izobraževanja, zdravstva in gospodarstva ter drugih podsistemov.

Kot svobodni in demokratični državljani Republike Slovenije pričakujemo in zahtevamo od  medijev, da nam politične stranke in kandidate predstavijo na podlagi njihovih dosedanjih odločitev, rezultatov in dejanj v dobro vseh državljank in državljanov Slovenije. Zato pričakujemo, da bodo volilna soočenja  potekala na ravni zrele  politične kulture in z močjo argumentov. Državljanke in državljani Slovenije si zaslužimo in zahtevamo transparentno predvolilno kampanjo, za katero mora v prvi vrsti poskrbeti nacionalni medij RTV SLO.

Samo aktivno državljanstvo ima mesto v demokraciji, zato je treba iti na volitve ter tako soodgovorno sooblikovati našo skupno državo Slovenijo. Ne bomo se odločali po predsodkih, etiketah, manipulacijah, umazanih in zakulisnih igrah, ki jih režirajo rumeni mediji in druga slepila ter prevare, saj smo zreli in odgovorni državljani in državljanke svobodne Slovenije.

Drage državljanke in državljani Slovenije. Izbira med strankami, zavezanimi demokratičnim načelom in vrednotam osamosvojitve je dovolj pestra, da se nam ne bo težko odločiti za zdravo, trdno, miroljubno in zaupanja vredno prihodnost Slovenije in Evrope!

 

Ljubljana, 4. aprila 2022

za Zbor za republiko

France Cukjati, predsednik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu