Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ZAHVALA ZA STARO IN PROŠNJA ZA NOVO LETO

 »Gospod, blagoslovi to leto, ki prihaja!«

Za nami je leto, ki je bilo za vsakega izmed nas zahtevno in polno preizkušenj. Gotovo pa lahko v njem najdemo tudi marsikaj, za kar smo Bogu in soljudem hvaležni.

Pred nami pa je novo leto, za katerega si želimo predvsem zdravja in miru ter upamo na lepše čase brez omejitev. Prosimo našega Gospoda, naj blagoslovi leto, ki prihaja! 

Ko se Bogu zahvaljujemo in ga prosimo za blagoslov, sta nam lahko v pomoč naslednji dve molitvi, ki sta zapisani v molitveniku z naslovom Kristjan moli.

Molitev ob starem letu 

Gospod, oziram se na pot, ki sem jo že prehodil. Zahvaljujem se ti zanjo. Hvala ti za vse: za to, da si, za to, da sem, za življenje, za bližnje, za vse, kar sem dobrega prejel od tebe ali od ljudi, pa tudi za vse preizkušnje in bolezni. Obenem te prosim odpuščanja za vse žalitve in za vse, kar sem dobrega opustil. Gospod, mislim pa tudi na pot, ki je še pred menoj. Obe póti sta le del tiste potí, ki se je pričela in se bo končala v večnosti. Kakšna bo in kod me bo vodila, ne vem. To veš le ti, zato jo polagam tebi v roke. Tebi, Gospod, ki si pot, resnica in življenje. Amen.

Molitev ob novem letu 

Gospod mojih ur in mojih let, dal si mi veliko časa. Čas je za menoj, čas je še pred menoj. Bil je moj in bo moj in podaril si mi ga ti. Zahvaljujem se ti za vsak udarec ure in za vsako jutro, ki ga doživim. Ne prosim te, da mi daš več časa. Prosim te za modrost, da bi vse ure prav izrabil. Prosim te, da bi znal nekaj svojega časa ohraniti za to, kar ni ukaz in dolžnost: nekaj za tišino in zbranost, nekaj za igro in razvedrilo, nekaj za ljudi ob robu mojega življenja, ki potrebujejo družabnika. Prosim te za prizadevnost, da svojega časa ne izgubljam, ne zapravljam, ne tratim. Vsaka ura je kot njiva: rad bi jo preoral, rad bi v brazde zasejal ljubezen, take misli in besede, ki bodo obrodile sad. Gospod, blagoslovi to leto! 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu