Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

PRIČAKOVANJE

Pričakovanje

Katarina Ropret

 
 
 

Pričakovanja. V našem vsakdanjem življenju je z njimi pogosto en velik križ! Že Prešeren je pel, kako je s tem, kar srce si sladkega obeta. Vse prevečkrat se naša visoka pričakovanja rada izjalovijo. Ali po nepotrebnem obtežijo ali celo zakrijejo lepoto trenutka, ki ga pričakujemo.

Mar ni po svoje ironično, da so Izraelci, izvoljeno Gospodovo ljudstvo, čigar preroki so napovedovali Odrešenikov prihod, po tisoč let dolgem pričakovanju dejanski Jezusov prihod spregledali? Mali dojenček, krhek, nežen in ranljiv, je bil pač sto svetlobnih let daleč od njihovih pričakovanj, kako bo videti veličasten prihod njihovega Kralja. In tako še vedno čakajo …

Sredi stresa, stisk, omejitev nam Novorojeni daje svoje veselje, svojo luč in moč.

Tudi nam se zdi, da že neznosno dolgo (no, leto in pol, pravzaprav) čakamo, »kdaj bo šel ta kelih mimo nas,« kot se je slikovito izrazil tokratni sogovornik v aktualni temi Stanko Gerjolj. Kdaj bo prišla naša rešitev in se bomo lahko vrnili nazaj v »normalno življenje«. Da nismo tudi mi ob tem kakor Izraelci spregledali kaj bistvenega? Kaj tako drastično drugačnega od naših pričakovanj, da se nam to sploh ne zdi mogoča dobrodošla rešitev. In tako še vedno čakamo … Ja, rešitev bržkone vključuje spremembo našega življenja. »Ta kriza, ki si je ni nihče želel, je lahko za nas priložnost,« nam je povedala uršulinka s. Irena Mohorič. »Priložnost za poglobitev vere, odnosov, očiščenje vsega, kar nas utesnjuje, hromi, veže. Sredi stresa, stisk, omejitev nam Novorojeni daje svoje veselje, svojo luč in moč.« Le svoj pogled moramo preusmeriti od teme proti svetlobi. Morda pa so prav štirje adventni tedni prava priložnost za to.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu