Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

STRAH IN BOG

Strah in Bog

16. 9. 2020 | Mojca Purger

Zato ne recimo: »O, Bog, imam problem!«, ampak se zazrimo strahu v oči in recimo: »Problem, jaz imam Boga!«

 

Novi koronavirus je tako temeljito spremenil naše življenje, da je že pol leta med glavnimi novicami dneva in najbrž tudi ena od glavnih tem pogovorov med nami. Psihologi proučujejo njegov vpliv na tesnobo in depresijo, družboslovci spremenjen odnos do nacionalnih držav in prepustnosti mej, teologi se sprašujejo, kakšen je Božji odgovor na duhovna vprašanja v tem negotovem času. Nekateri ljudje pa v virus sploh ne verjamejo. Včasih pomislim, da je tem še najlaže, a gotovo tudi njih sedanjost bega.

Mene vznemirja nenadzorovani strah pred okužbo, ki ga spodbujajo mediji. Je že prav, da se vedemo razmeram primerno, vendar pozabljamo, da koronavirus ni edina huda stvar, ki se nam lahko zgodi, in pozabljamo, da je na naši strani Bog. In to vsemogočni Bog, Stvarnik vsega, kar obstaja, Bog, ki je premagal smrt. Bog, ki je Jakobu dejal: »Glej, jaz bom s teboj in varoval te bom, kjer koli boš hodil, in pripeljal te bom nazaj v to deželo. Zares te ne bom zapustil, dokler ne storim, kar sem ti obljubil« (1 Mz 28,15).

Zato ne recimo: »O, Bog, imam problem!«, ampak se zazrimo strahu v oči in recimo: »Problem, jaz imam Boga!«
_ _ _

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu