Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ROMANJE V LURD 2018

OD 18. - 22. JUNIJA LETOS STA ŽUPNIJI SELNICA OB DRAVI IN SV. DUH NA OSTREM VRHU ROMALI V LURD

Letošnje romanje v Lurd  je bilo ob 160-letnici Marijinih prikazovanj pastirici Bernardki. 

Spremljalo nas je lepo in toplo vreme za razliko od nekaj dni nazaj, ko so bile v Lurdu poplave in je bil dostop do votline, ki je tik ob reki Gavi, onemogočen.

Vzdušje je bilo prijetno romarsko, saj drugače ob "starem mačku" vodniku Cirilu Arihu biti ne more. To je bilo že njegovo 73. vodenje romarjev v Lurd. Kot dober poznavalec (južne) Francije in odličen vodič, nas je seznanjal s kraji, kjer smo se vozili, da o bivanju v Lurdu ne govorimo! 

Tudi voznika avtobusa sta dovršeno obvladovala vožnjo, ki je bila včasih podobna slalomu, ko sta morala vijugati po ozkih ulicah in križiščih.

Prepričan sem, da je vsak izmed nas romarjev Lurd doživel kot kraj, kjer je Bog na poseben način deloval po svoji in naši Materi Mariji in se pri tem "ozrl na nizkost" preproste deklice Bernardke.

Za pot tja in nazaj smo bili "oboroženi" z okusnimi suhomesnimi dobrotami, domačim kruhom in "s sredstvi proti žeji". Vsem, ki so prispevali dobrote, Bog povrni!

Denar, ki so ga zbrali romarji na avtobusu (510 €) pa sem namenil Karitasu za tiste, ki so jih letos prizadele poplave. Tudi za ta dar Bog povrni!

V galeriji slik pa si oglejte nekaj utrinkov, kje vse smo bili!

Franc Pečnik, župnik

Fotografije: Cirila Gosak

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu