Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

PRAZNOVANJE SV. CECILIJE

22. november je god rimske mučenke Cecilije, ki je ena najbolj znanih mučenk prvih stoletij krščanstva. V 15. stoletju so začeli sv. Cecilijo častiti kot zavetnico glasbe, ker je, kot pripoveduje legenda, na poročno slovesnost v svojem srcu opevala Boga. Tako je zavetnica cerkvene glasbe, glasbenikov, izdelovalcev glasbenih instrumentov, pevcev, izdelovalcev orgel in pesnikov.

Tradicionalno se na god sv. Cecilije zberemo pevke cerkvenega pevskega zbora iz Sv. Duha na Ostrem Vrhu z  župnikom in kaplanom. Letos je bilo naše srečanje še posebej praznično, saj je ena izmed pevk - ga. Lucija Dajčman - praznovala 50. obletnico petja v pevskem zboru.

Ob bližajočem začetku novega cerkvenega leta,upamo, da nam bo priprošnjica cerkvene glasbe stala ob strani in nam pomagala. 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu