Kolikokrat v življenju sem občutil, da je Bog vsako dobro odločitev stoterno poplačal. Ne z denarjem, ampak s srečo in zadovoljstvom, da sem lahko pomagal. (Janez Janež)

ŠMARJEŠKA NEDELJA 2017

Na prijeten poletni dan, v nedeljo, 16. julija 2017, smo praznovali god naše župnijske zavetnice sv. Marjete Antiohijske. Praznik »šmarješka nedelja« smo slavnostno proslavili z obhajanjem sv. maše, blagoslovom vozil ter druženjem po njem.

 

Pri maši smo se zahvalili ga. Anki Dolinšek za dolgoletno sodelovanje pri krašenju cerkve. Leta in leta smo iz njenega vrta dobivali čudovite vrtnice, ki so krasile našo cerkev. Nadškof Alojzij Cvikl ji je ob tej priložnosti podelil priznanje in zahvalo.

Slavnostno mašo je vodil generalni vikar mariborske nadškofije g. Janez Lesnika.

Druženje je sledilo v Slomškovem domu. Pridne gospodinje so poskrbele za odličen kruh in slastno pecivo. Župnijska klet in domači vinogradnik pa sta poskrbela, da nismo bili žejni.

Čutiti je bilo veselje in hvaležnost, saj smo se znova srečali,  pokramljali in naposled z radostjo v srcu odšli v svoje domove.

Poletje je in sonce ima posebno moč. Ob tem naj spregovori misel Jamesa M. Barrieja: »Tisti, ki prinašajo sonce v življenje drugih ljudi, so tudi sami obsijani z njim.«

Hvala za čudovito nedeljo!

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu