Izrojena levica je v oktobrski Tarči, ki je sledila predvajanju nedolžnega filmčka Čudež življenja na stopnicah franšičkanskega samostana na Tromostovju, izgubila močno ideološko orožje: končanje življenja nerojenega otroka ni več prepovedana tema! V oktobrski Tarči se je pokazala vsa ideološka nestrpnost slovenske izrojene levice, za katero je svoboda govora v resnici “uredniški spodrsljaj”, zaradi česar je z novim letom prišla tudi nova urednica Tarče.

Po Tarči se je začela ofenziva levičarjev
Po oktobrski oddaji Tarča, v kateri sta Angelca Likovič in Katarina Nzobandora odločno branili pravico vsakega nerojenega otroka do življenja, so se zganili vsi dežurni zagovorniki končanja življenja nerojenih otrok. Med prvimi je v Delovi prilogi Ona z žaljivimi zapisi Angelco Likovič napadla Sabina Obolnar, nato je svoj ideološki lonček pristavil tudi profesor s FDV-ja Marko Milosavljević, ki je v značilno ideološkem slogu dejal, da je bila Tarča na temo končanja življenja nerojenih otrok “predvsem prilagajanje javne televizije verskim zahtevam ene od verskih skupnosti v Sloveniji”.

To naj bi kazalo na “pomanjkanje uredniške neodvisnosti, kritičnega razmisleka in skrbi za celotno slovensko javnost”. V svoji ideološki ozkosti je šel omenjeni celo tako daleč, da se je spraševal, če je naslednja tema, ki jo bodo pripravili v oddaji Tarča, ali naj ženske še imajo volilno pravico!?! 

Ob takšnem izpadu Milosavljevića je protestirala celo urednica informativnega programa RTV SLO Jadranka Rebernik, ki je znana po svojem zagovarjanju levičarskega voditelja Studia City Marcela Štefančiča. “To ni tema ene verske skupine, kot pravite vi, to je politična in družbena tema,” je v odzivu na Milosavljevićevo pisanje zapisala Rebernikova. “Vaš predlog, da naj odstopimo, jemljem kot nedopusten pritisk na uredniško in novinarsko svobodo in neodvisnost.”

Vsiljevanju enoumja in zapuščini zločinskega komunističnega sistema se moramo odpovedati
Milosavljeviću je na pomoč priskočil še Lado Ambrožič ter programski svet RTVS, ki je ustvarjalcem oktobrske Tarče očital problematiziranje “ustavno zagotovljene pravice do splava”, kot si izrojena levica samovoljno razlaga 55. člen Ustave RS, ki govori o svobodnem odločanju o rojstvih svojih otrok, ne pa odločanju za smrt otrok, kot bi rad prikazal abortivni lobi Slovenije.

Kako velik je strah izrojene levice, da bi njihov tabu o končanju življenja nerojenih otrok, ki ga vedno znova uporabljajo za utišanje zagovornikov življenja, padel, priča dejstvo, da je programski svet zahteval celo podatke o gledanosti oddaje. Da ja ne bi preveč ljudi videlo, kako so bili razkrinkani s strani zagovornikov življenja! Ilinka Todorovski, ki je bila v času oddaje na bolniški, zaradi pritiskov od novega leta dalje ni več več urednica Tarče.

Spoštovanje življenja je osnova za večjo rodnost, delovna mesta in pokojnine
Glas za otroke in družine vnaša v slovenski politični prostor tudi jasno zavezo spoštovanja 10 Božjih zapovedi, saj se v naši družbi resno kršijo pravice nerojenih otrok do življenja, na kar sta v Tarči opozorili Angelca Likovič in Katarina Nzobandora. Angelca Likovič se je na napade pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok odzvala mirno in odločno.

V odgovor jim je zapisala: “Pa kje živijo vsi ti ljudje, ki me napadajo? Morda še vedno v bivšem sistemu, kjer so lahko govorili le eni, ti časi so naša preteklost in se na srečo ne bodo nikoli več vrnili. 25 let živimo v demokraciji, kjer ima vsak pravico do svojega mnenja. Vesela pa sem, da me prav v tem času kliče zelo veliko ljudi, ki me v celoti podpira, pa ne le z desne politične opcije, tudi z leve, saj imamo tudi tam pametne ljudi, ki vedo, kaj je demokracija. Javno sta se oglasili tudi zelo znani pravnici, pa nekdo celo iz Bruslja, tudi z RTV, ki so javno povedali, da to ni noben sovraži govor in da ima vsak pravico povedati svoje mnenje.”

Po oddaji Tarča 13. oktobra so se na zagovornike otrok in družin pričeli siloviti napadi izrojene levice, homo-bi-trans-queer seksualnih aktivistov ter pristašev lobija za razširjanje smrti nerojenih otrok. V Glasu za otroke in družine so s podelitvijo priznanja bela vrtnica Angelci Likovič na ustanovnem kongresu sporočili slovenski javnosti, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bo šla Slovenija po poti napredka, najprej s spoštovanjem življenja od spočetja do naravne smrti.

Franci Donko