Lahko je biti usmiljen od časa do časa. Pravičen pa je, kdor stalno dela tako, kot je prav. (Tomaš Špidlik)

Sveti zakon

Zakrament zakona je medsebojna izročitev krščenega moškega moškega in krščene ženske - ženina in neveste. Zakrament svetega zakona  si zakonca - za razliko od drugih zakramentov - podelita sama. Duhovnik je uradna priča Cerkve, ki zakon blagoslovi. Možna je cerkvena poroka med krščenim in nekrščenim zakoncem, vendar je za to potreben spregled (dovoljenje) krajevnega škofa.

Pomembno obvestilo!

Cerkvene poroke na Falskem gradu ne bodo več mogoče. Škofje poudarjajo in predpisujejo, da so poroke v cerkvah! Zato cerkvenih porok tam ne načrtujte!

Cerkvena poroka je tako možna v župnijski cerkvi sv. Marjete v Selnici, v podružnični cerkvi sv. Janeza Krstnika na Janževi gori ter v župnijski cerkvi Sv. Duha na Ostrem vrhu!

PRIPRAVA na ZAKON

Priprava na zakon je zelo pomemben korak v življenju moškega in ženske, ki načrtujeta svoje skupno življenje. V imenu mariborske dekanije že vrsto let to pripravo pripravljamo bratje frančiškani s sodelavci. Priprava je organizirana tako, da povzema osrednja področja vsebine krščanskega zakona. Priprava poteka preko delavnic, pogovorov z voditeljem, med udeleženci in med zakoncema ter v obliki osebnega dela doma.

Svetujemo, da se za pripravo odločita in prijavita pravočasno. Zaradi lažje organizacije prosimo, da razmislita o prijavi na termin v zimskih mesecih, ko praviloma ni veliko prijavljenih.

TERMINI v letu 2023:
FEBRUAR: 17. – 18. 2. 2023
MAREC: 17. – 18. 3. 2023
APRIL: 21. – 22. 4. 2023
MAJ: 19. – 20. 5. 2023
JUNIJ: 16. – 17. 6. 2023
SEPTEMBER: 15. – 16. 9. 2023

Na pripravo na zakon se PRIJAVITA preko SPLETNEGA OBRAZCA >>>

Kontakt: zakrament.ljubezni@gmail.com

Okvirna časovnica priprave:
petek:
18:00 – 20:00 – uvodni nagovor, predstavitev, molitev in delavnica

sobota:
08:30 – 12:00 – uvodni nagovor, molitev ter delavnice
12:00 – 13:00 – odmor za kosilo
13:00 – 16:00 – Pričevanje zakonskega para, delavnica ter zaključna molitev in nagovor

Dostopata lahko tudi do nekaterih besedil, ki vama bodo pri pripravi na zakon gotovo dala mnogo dobrega in vaju tudi kasneje spremljala in spominjala na to, da je zakon nekaj dragocenega, za kar je dobro zapustiti celo tisto, kar je dobro, da bi lahko doživeli, kar je najboljše.

Pregled tem na pripravi za zakon >>>

Nekaj uporabnih besedil:


Če vam zgornji termini ne ustrezajo, lahko poskusite drugod:

Tečaji v nadškofiji Mariborhttps://druzinskapastorala.wordpress.com/2022/03/17/priprava-na-zakon-v-nadskofiji-maribor/

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu