Malokdo dospe do konca tedna tako, da bi dosegel vseh deset možnih točk, ko gre za zmago ljubezni nad sebičnostjo ali osebnim udobjem. (Basil Hume)

Sveti zakon

Zakrament zakona je medsebojna izročitev krščenega moškega moškega in krščene ženske - ženina in neveste. Zakrament svetega zakona  si zakonca - za razliko od drugih zakramentov - podelita sama. Duhovnik je uradna priča Cerkve, ki zakon blagoslovi. Možna je cerkvena poroka med krščenim in nekrščenim zakoncem, vendar je za to potreben spregled (dovoljenje) krajevnega škofa.

Pomembno obvestilo!

Cerkvene poroke na Falskem gradu ne bodo več mogoče. Škofje poudarjajo in predpisujejo, da so poroke v cerkvah! Zato cerkvenih porok tam ne načrtujte!

Cerkvena poroka je tako možna v župnijski cerkvi sv. Marjete v Selnici, v podružnični cerkvi sv. Janeza Krstnika na Janževi gori ter v župnijski cerkvi Sv. Duha na Ostrem vrhu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIPRAVA NA ZAKON

 

E-priprava na zakon je kakovosten 3-mesečni program, s pomočjo katerega se zaročenci preko spletnih forumskih skupin in doživetega skupnega vikenda temeljito pripravijo na zakon. Program poteka že 12. leto zapored. 

 

Zaročenci se najprej srečajo na spoznavnem srečanju, nato vsebine, pomembne za zakon (pomen in globina zakonske obljube, spolnost, zakonska duhovnost, reševanje konfliktov ...) spoznavajo preko vodenih tem, nato pa na vikendu vsebine spoznajo in jih poglobijo. E-pripravo vodijo duhovni voditelji in zakonski pari. 

 

Jesenski termin e-priprave se začne že 7. oktobra. Prijave in več informacij pa si lahko preberete tukaj: http://programi.iskreni.net/e-priprava-na-zakon-jesen.html 

 

 

Za poroko se oglasite v župnijski pisarni vsaj tri mesece pred datumom poroke. Če niste iz domače župnije, potrebujete krstni in samski list, ki ga izda župnija, v kateri ste bili krščeni. Za vse nadaljnje postopke pa se dogovorimo na prvem srečanju!

 

Če sta oba iz župnije Selnica ob Dravi ali iz župnije Sv. Duh na Ostrem vrhu - pa se želite poročiti v kakšni drugi župniji - potrebujete dovoljenje domačega župnika za poroko drugod.

 


Lep pozdrav, Franc Pečnik, župnik

 

 

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu