Kdo kristjanu obljublja večno življenje? On, ki se je sam razglasil za Življenje, ki je to tudi dokazal s svojim vstajenjem. (Alojz Rebula)

Sveta birma

BIRMANSKO PISMO

Drage birmanke in birmanci, spoštovani starši in botri

 

Bliža se dan, ko bo pri Sv. Duhu slovesnost sv. birme. Zato ne bo odveč, če opozorim na nekatere stvari!

 

1. V četrtek, 25. maja, ob 18h bo v cerkvi srečanje birmank in birmancev z birmovalcem – z g. nadškofom Alojzom. Vabljeni ste seveda tudi starši in botri. Ob 19h bo sv. maša – devetdnevnica.

 

2. Birma bo pri Sv. Duhu – na višini 907 m! Računajte na to, da je lahko  takrat tudi mrzlo. Pred leti je prav na dan birme ob tem času deževalo oz. snežilo (bilo je samo 4 stopinje Celzija)!

 

3. Da se zberemo ob 10.15 pri kapeli, je že bilo povedano. V primeru dežja pa seveda v cerkvi!

 

4. V cerkvi imajo seveda prednost birmanke in birmanci, botri ter starši. Ostali pa, kolikor bo prostora še v cerkvi, sicer pa je na voljo tudi Avguštinova kapela, v kateri je ozvočeno kakor tudi zunaj cerkve.

 

5. Glede fotografiranja v cerkvi: rečeno je bilo »brez bliskavice«. Sam pa sem za to, da sploh ne fotografirate s svojimi »pametnimi telefoni«, ker bo prišlo do »prerivanja«, kdo bo ujel »boljši kader«. S tem imam »bogate izkušnje«! Ne pozabite izklopiti »mobilcev«!!!

 

6. Pri maši zbrano sodelujmo, saj obhajamo Gospodovo daritev, med katero bodo birmanke in birmanci potrjeni v veri – birmani. To so skrivnosti, ki jih sprejemamo v veri – za to pa je potrebna notranja zbranost in naše sodelovanje!

 

Vsem nam želim, da bi to slovesnost lepo doživeli. Shranjena pa naj bo v naših srcih in našem spominu, za kar ni potreben noben aparat in slikanje!

 

Franc Pečnik, župnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu