Od Boga smo ustvarjeni, Bog nam ohranja naše življenje, Bog skrbi za nas in za vse ljudi; vsak trenutek uživamo njegove dobrote. (Janez F. Gnidovec)

IZLET - BRALKE IN MINISTRANTI

V SREDO, 24. AVGUSTA

V sredo, 24. avgusta 2016 smo se ministranti in bralke tradicionalno odpravili na izlet skupaj z župnikom. Tokrat nas je pot vodila po raznoliki Zgornji Savinjski dolini, po mnenju mnogih eni najlepših alpskih dolin v Evropi. Po začetku našega dneva z jutranjo mašo pri Št. Janžu in zajtrkom, smo začeli naš izlet. Po mirni vožnji ob rekah Dravi in Meži, se je naša pot začela strmo vzpenjati, dokler se nismo ustavili na 1086 metrov nadmorske višine, na Andrejevem domu na Slemenu, kjer je sledilo prvo okrepčilo. Vožnjo smo nadaljevali do cerkve Sv. Križa nad Belimi Vodami, kjer smo med drugim lahko uživali tudi v čudovitem pogledu na Šoštanj in razgibano pokrajino. Naša naslednja postaja je bila Šmihel nad Mozirjem, kjer smo si ogledali cerkev, posvečeno nadangelu Mihaelu in se ob grobu duhovnih pastirjev spomnili tudi na pokojnega kanonika Jožeta Goličnika, ki je bil rojen v tej župniji in je tukaj tudi pokopan. Po ponovnem okrepčilu smo se iz hriba spustili v Radmirje, k cerkvi sv. Frančiška Ksaverja, kjer nam je tamkajšnji župnik predstavil zgodovino cerkve in nas popeljal tudi v zakladnico. Zaklad neprecenljive vrednosti sestavljajo predvsem ročno izdelani mašni plašči, ki so jih med drugim darovale tudi cesarica Marija Terezija, poljska kraljica Marija Jožefa in mati francoskega kralja Ludvika XVI. Naslednja postaja je bil Gornji Grad, kjer smo si po sladolednem okrepčilu ogledali največjo cerkev v Sloveniji, katedralo Sv. Mohorja in Fortunata, kjer so v času našega ogleda gostili kip Fatimske Marije, kateri smo se v molitvi tudi priporočili. Na poti domov smo se ustavili še v zavodu Sv. Rafaela, Vransko, kjer nas je prijazno sprejel domači župnik.

Nekoliko utrujeni in zaspani, a polni prijetnih vtisov smo se v poznih večernih urah vrnili domov. 

Besedilo: Karin Gradišnik

Fotografije: Vito Koren, Franc Pečnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu