Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

BLAGOSLOV KAPELE

NA PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA SMO PRI SV. DUHU BLAGOSLOVILI OBNOVLJENO KAPELO "NEDOLŽNIH OTROK"!

KAPELA »NEDOLŽNIH OTROK«

Iz Župnijske kronike Sv. Duh na Ostrem vrhu

 

Takratnemu župniku Francu Šeguli je l. 1897 pripovedovala  Marija Gaube, po domače Ropič, tukajšnja gostilničarka, naslednje: »Kapelo »Nedolžnih otrok« je dal zgraditi stari Seršen iz župnije Lučane. Dal je denar na razpolago, stari Dobaj, Filip Krainz,  pa je vse  stroške s tem denarjem poravnal. Blagoslov kapele je bil na »Nedeljo angelov varuhov«. Stari Dobaj je za muzikante, ki so igrali pri slovesnosti, naročil v gostilni kosilo in ga tudi plačal. Tudi leta blagoslovitve - bilo je l. 1863 -  se dobro spominjam, kajti naslednji dan je prišla na svet moja hčerka Sali.«

 

Kip Lurške Marije sta podarila cerkvi Feliks in Marija Lakožič (Hariča) l. 1889,  obnovila pa restavratorska delavnica Polner; krono in napis pa pasar Sešel iz Slov. Konjic.

 

Pri obnovi so sodelovali:

zidarska dela Jože Stajan,

okna in podest Mitja Sivec,

zasteklitev barvnih oken Steklarstvo Zorko,

kovaška dela (iz nekdanje obhajilne mize) Zlatko Jurše,

vrata so speskali in pobarvali pri TEKOLU v Mariboru,

vrata na kapeli pri cerkvi je prebarval Janez Vališer.

Nekateri pa so pomagali še pri zaključnih delih.

 

Večina del je bila   narejena brezplačno, zato se vsem  res prisrčno zahvaljujem. Bog plačaj! Bog povrni tudi tistim, ki ste prispevali svoj dar!

 

Prav pa se mi zdi, da se zahvalim tudi vsem, ki ste že za binkošti, za srečanje s škofoma ter sedaj - čistili cerkev in okolje – bilo vas je kar veliko – vsem res iskrena zahvala.

Gospodinje, Bog povrni tudi za vaše dobrote ob pogostitvi – 10. julija in danes!

Franc Pečnik, župnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu