Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

ZA VERSKO SVOBODO IN OTROKE GRE!

Pred referendumom o družinskem zakoniku (p. Tadej Strehovec)

Predstavljajte si, da živite v državi, v kateri bi na recepte najemali revne ženske, ki bi proti plačilu rojevale in prodajale svoje otroke dvema moškima. Zamislite si, da bi v šoli, v imenu boja proti predsodkom, vašega otroka in vnuka učili, da naj se oblači in obnaša kot ženska, deklico pa navduševali, naj v prostih spisih uporablja moški spol ter hodi na moška stranišča. Ali če gremo še dlje – predstavljajte si, da bi poslali svojega otroka v katoliško šolo in bi ga tamkajšnji učitelji brez soglasja staršev poučevali o teoriji spola, če pa šola takšnega pouka v novi »državni ideologiji« ne bi zagotavljala, pa bi izgubila javno financiranje. To je samo delček posledic, ki so povezane z novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri bomo 20. decembra 2015 odločali na referendumu. 

Nedavna odločitev Ustavnega sodišča RS, da dovoli referendum, je edino pravno utemeljena in demokratična. O tem, kako bosta zakonska zveza in družina opredeljeni v zakonodaji, šolskih programih in vrtcih, naj odločimo vsi državljani. Omenjeni vrednoti sta preveč pomembni za vse izmed nas, da bi bili lahko zgolj stvar lobistov, interesa majhne politične stranke, ki je samo ubesedila interes vladajoče koalicije ter poslancev, ki so sprejeli enega najbolj spornih zakonov v zgodovini našega naroda. Ukinitev tisočletja starega instituta naravne zveze moža in žene so poslanci letošnjega marca kljub opozorilom strokovne in demokratične javnosti nadomestili s skupnostjo »dveh oseb« in jo poimenovali z istim imenom. S tem pa so namenoma odprli vrata politični eliti, da v rojstnih listih ukine materinstvo in očetovstvo, ukine ideološki nevtralni šolski prostor, spremeni šolske programe, v imenu nediskriminacije uvede letne kvote otrok za posvajanje homoseksualcev, uvede brezplačne postopke umetne oploditve za telesno zdrave lezbijke na stroške davkoplačevalcev ter uvede preganjanje za vse, ki se javno ne bodo strinjali z omenjeno ideologijo, kot je to že realnost v primeru ameriške matičarke Kim Davis, ki so jo letošnjega septembra zaradi zavrnitve sklepanja homoseksualnih porok in z namenom ustrahovanja drugače mislečih tebi nič, meni nič poslali naravnost v zapor. Vsemu temu je mogoče dodati še uvedbo certifikatov »LGBT prijazno« v državnih ustanovah, ki jih je Mestna občina v Ljubljani že uvedla. 

Vsiljevanje ideologije, ki jo lahko vsakdan gledamo na televizijah, kaže na njihovo taktiko prijaznosti, sočutja, sreče in boja proti diskriminaciji z namenom, da bodo državljani ostali doma, manjšina pa bo lahko dolgoročno določala, kako morajo živeti vsi ljudje. Katoličani smo zato tako kot vsi državljani pred velikim osebnim in verskim poslanstvom. Ali bomo dopustili, da politika s spremembo temeljnega družinskega zakona ukine nevtralni šolski prostor, omeji vzgojo krščanskim staršem, naše otroke pa v državnih in zasebnih šolah indoktrinira v odkriti protikrščanski hereziji, ki jo papež Frančišek odkrito primerja z »grehom proti Bogu Stvarniku« ter označi za »novodobno kolonializacijo«? Ali pa se bomo tej sporni ideologiji z udeležbo na referendumu pogumno uprli? Letošnji adventni čas bo zato odlična priložnost, da ob vseh prizadevanjih za zaščito otrok in naše domovine poglobimo svojo vero in molitev, okrepimo odnose v naših družinah ter sprejmemo odgovornost za prihodnost našega naroda. 

O tem, da je družina zelo pomembna vrednota, nas ne učijo samo otroci. Te dni nas na to opozarjajo tudi neštevilne družine ekonomskih migrantov in beguncev, ki se preko naše države premikajo proti Avstriji in Nemčiji. Ob njihovi povezanosti lahko vidimo silno moč vrednote družine in se zavedamo, da je sedaj prišel čas, ko se moramo tudi katoličani organizirati ter se na zadnjo adventno nedeljo pogumno in ponosno odpraviti na referendum. Ne glede na to, kaj nam bodo govorili mediji in javnomnenjske ankete, bomo takrat oddali glas za zdravo pamet, naše otroke in prihodnost slovenskega naroda.

 
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu