Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

IZLET MINISTRANTOV IN BRALK

Ministriranje ter branje beril in prošenj pri bogoslužju sta dve imed "služb liturgičnih sodelavcev". Moje mnenje je, da se ministrantom in bralkam ne daje denarnih nagrad. Pri Sv. Duhu na Ostrem vrhu ministranti in bralke za svojo "službo" nikoli ne prejmejo niti evra.

Kot nagrado in vzpodbudo pa imamo vsako leto izlet. Letos smo si izbrali za cilj izleta cerkev sv. Ignacija na Rdečem bregu - in to na njegov god, 31. julija.

Preberite si vtise udeleženke in poglejte, kako smo se imeli! 

Franc Pečnik, župnik

V sredo, 31. julija 2013, smo se bralke in ministranti iz Sv. Duha na Ostrem Vrhu že tradicionalno odpravili na izlet.

Dan  se je za nas začel zgodaj, saj smo se do Podvelke odpravili kar z vlakom. Po zajtrku in jutranji molitvi smo se odpravili do cerkve sv. Ignacija na Rdečem bregu. Po gozdni poti smo se počasi vzpenjal do cerkve, medtem pa smo občudovali naravo in klepetali. Glede na zgodnjo jutranjo uro smo se med pohodom vsi dodobra prebudili. In končno smo prišli do cerkve nekateri bolj, drugi manj izmučeni. Fantje so si čas krajšali z igranjem nogometa, punce pa smo uživale na soncu. Udeležili smo se tudi sv. maše, ki jo je vodil novomašnik Jure Sojč. Vsi smo pozorno poslušali pridigo, v kateri nam je novomašnik razlagal o življenju sv. Ignacija Loyolskega. Po maši smo se okrepčali in se počasi odpravili proti Lovrencu na Pohorju. Tokrat pot ni bila tako naporna, ker je vodila navzdol, vendar smo imeli kar nekaj težav z markacijami, ki jih nismo našli ali pa smo jih spregledali. Na poti proti Lovrencu smo se v gozdu ustavili pri božjem znamenju, križu. Tam smo zmolili desetko rožnega venca in razmišljali o podobi križa. V Lovrenc smo popoldan  prišli s krulečimi trebuhi, zato smo se odpravili na pico. Dan smo zaključili s sladoledom, potem pa se odpeljali proti domu.

Karin Gradišnik

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu