Od Boga smo ustvarjeni, Bog nam ohranja naše življenje, Bog skrbi za nas in za vse ljudi; vsak trenutek uživamo njegove dobrote. (Janez F. Gnidovec)

BLAGOSLOV KRIŽA PRI "TUMPLU"

Za "Tumplovo" v Šturmovi grabi danes vedo le nekateri - starejši domačini; tisti,  ki so tam mimo hodili  "na šiht" ter lovci. Tam blizu je bila na navpični skali pred mnogimi leti "tabla" - sveta podoba. Po pripovedovanju domačinke ga. Haričeve Micke naj bi jo postavil neki popotnik, ki je v temni noči zašel in zaspal tik nad prepadom te skale.

"Table" že dolgo ni bilo več. Potem pa je "padla" odločitev, da bi na tem mestu postavili križ. Nabavili so litoželezen križ (Dušan Cebe), ga obnovili in postavili na omenjeno skalo. 

V nedeljo, 27. septembra, smo obnovljen križ blagoslovili. Naj vse, ki bomo hodili tod mimo, spominja na tistega, ki je na križu - na Kristusa, ki je naša Pot, Resnica in življenje!

Priložene fotografije pa dokazujejo, da se nas je zbralo kar nekaj!

Franc Pečnik, župnik

Fotografije: Marko Šebart

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu