Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

Psihoterapevt Perko: stroka je podlegla lobijem

Perko: stroka je v primeru zakona o zakonski zvezi podlegla lobijem

Perko: stroka je v primeru zakona o zakonski zvezi podlegla lobijem

 

Poslanka skupina SMC podpira vsebinske rešitve, ki jih vsebuje novela zakona o zakonski zvezi in bo storila vse, kar je v njeni moči, da se zakon uveljavi, so sporočili iz poslanske skupine. Ob tem so dodali, da nameravajo predlagati oziroma podpreti odločitev, da državni zbor ne dopusti referenduma, s katerim bi po njihovem mnenju omejili ali kršili človekove pravice. Medtem koalicija Za otroke gre nadaljuje priprave za zbiranje podpisov v podporo referendumu, ki se bo začelo v ponedeljek.

 

Kot je znano so predlagatelji novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in sicer Združena levica napovedali, da bodo sklicali izredno parlamentarno sejo. Na njej nameravajo omejiti pravico državljanov do odločanja o tako pomembnem vprašanju kot sta zakonska zveza in družina ter prihodnost otrok, ki se bodo v primeru posvojitev v istospolne skupnosti znašli v neprimernem okolju za njihov razvoj.

Politiki je v tem primeru podlegla tudi stroka, meni psiholog in psihoterapevt Andrej Perko. Zbornica kliničnih psihologov je namreč v izjavi za javnost zapisala, da sestava družine - tudi spolna usmerjenost staršev - nima pomembnega vpliva na otrokov razvoj. Enako učinkovito kot v tradicionalni družini naj bi pogoje za zdrav razvoj otroku zagotavljale tudi strukturno drugačne družine – z enim staršem, dopolnjene družine, razširjene in istospolne skupnosti. „Prvi komentar, ki ga lahko ob tem dam je, da so tudi v stroki, se pravi v klinični psihologiji, v tej zbornici, homoseksualni lobiji zelo močni“, je povedal Andrej Perko, ki dodaja, da stroka nima veliko pri tem mnenju, saj govori drugače. „Tudi oni to dobro vedo, ampak ne vem, kakšni interesi so tukaj v ozadju. Tukaj mislim, da so lobiji tisti, ki so tako močni v naši deželi, da so postali že malo nasilni. Ker očitajo tistim, ki se ne strinjajo z redefinicijo družine in tudi, da bi homoseksualni pari posvajali oz. dobili v rejništvo otroke, nestrpnost. Gre pa v bistvu za obratno situacijo – so oni postali nestrpni.“

V izjavi so klinični psihologi tudi povsem izpustili nujen lik očeta in matere za otrokov razvoj. Psiholog in psihoterapevt Andrej Perko pa je poudaril različnost moškega in ženske. „Se pravi mati je tudi hormonsko in tudi možgansko drugače strukturirana kot moški in drugače funkcionira. Problem pa je v današnjem času, da skušajo feministični in homoseksualni lobiji govoriti o tem, da smo moški in ženske enako funkcioniramo tudi na ven, kar pa ni res.“ To dokazujejo tudi številne zgodbe otrok, ki so odraščali v homoseksualnih skupnostih in danes kot odrasle osebe povejo, kako sta jim manjkala oče ali mati.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu