Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

POSLEDICE REDEFINICIJE DRUŽINE

Posledice redefinicije družine

Na današnji praznik sv. Jožefa, ki je tudi zavetnik družine, bomo v večernih oddajah Mozaik dneva začeli objavljati pogovore o zakonu in družini, ki bodo odkrivali ozadje sprejetega zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. V ponedeljek se namreč na pobudo koalicije Za otroke gre začenja zbiranje 40 tisoč podpisov v podporo referendumu proti omenjenemu zakonu.

 

Povzemimo na kratko nekatere negativne posledice, ki jih prinaša zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Zakon ogroža pravico staršev in otrok, da otroci v šoli niso izpostavljeni pouku, še posebej na področju spolnosti, s katerimi se starši ne strinjajo, in pravico staršev, da otroka brez diskriminacije zavarujejo pred škodljivimi vsebinami v šoli. Zakon ogroža pravico staršev, da otroke vzgajajo v skladu z lastno vestjo, odgovornostjo in verskim prepričanjem, ne da bi bili otroci ali starši zaradi tega diskriminirani. Zakon pomeni tudi razvrednotenje materinstva, očetovstva in družine; mame in očetje so v nekaterih državah, kjer so šli v to, v dokumentih postali starš 1 in starš 2.

Zakon prinaša tudi možnost posvojitve otroka s strani dveh moških ali dveh žensk. Izkušnje iz drugih držav kažejo, da uveljavitev take zakonodaje prinese ogroženost delovnih mest učiteljev, socialnih in zdravstvenih delavcev, če se izrečejo, da je zveza moškega in ženske za otrokov razvoj boljša od istospolne skupnosti.

Zakon pa odpira tudi možnosti za spremembo zakonodaje v smeri spočetja otrok, ki bodo vnaprej po zakonu obsojeni na življenje brez očeta, z biomedicinsko pomočjo za zdrave pare dveh žensk na stroške zdravstvenega zavarovanja, ter celo za legalizacijo nadomestnega materinstva, ki je v svojem bistvu trgovina z ljudmi in izkoriščanje revnih žensk, da prodajo svoje otroke.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu