Svetniki niso vsi dobro začeli, vsi pa so dobro končali. Mi smo slabo začeli, končajmo dobro in pridružili se jim bomo v nebesih. (sv. Janez Vianney)

NOVI NADŠKOF

Mariborska Nadškofija ima nadškofa

Sveti oče je za novega mariborskega nadškofa metropolita imenoval p. Alojzija Cvikla DJ. P. Alojzij Cvikl je bil rojen 19. junija 1955 v Celju. Po maturi je v Ljubljani vstopil v Družbo Jezusovo. Filozofsko teološki študij je opravil na Teološki fakulteti v Ljubljani ter na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu. Dosegel je magisterij iz pedagogike ter družbenih ved na bruseljskem inštitutu \'Lumen Vitae\' (1988-1990).

Za duhovnika je bil posvečen 3. julija 1983. Kot duhovnik je opravljal sledeče službe: kaplan in župnik župnije Učlovečenja Jezusa Kristusa v Ljubljana – Dravlje; rektor dijaškega doma v Škofijskem zavodu sv. Stanislava v Ljubljana – Šentvid; profesor verouka na škofijski klasični gimnaziji. Od leta 1995 do 2001 je bil provincial jezuitov v Sloveniji in leta 1996 postal predsednik Konference višjih redovnih predstojnikov in predstojnic v Sloveniji. Rektor ruskega papeškega kolegija Russicum v Rimu je bil od 2001 do 2010, ko je postal ekonom nadškofije Maribor.

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu