Od Boga smo ustvarjeni, Bog nam ohranja naše življenje, Bog skrbi za nas in za vse ljudi; vsak trenutek uživamo njegove dobrote. (Janez F. Gnidovec)

ŠMARJEŠKA NEDELJA

 Vsako leto okrog 20. julija, ko je god naše župnijske zavetnice sv. Marjete Antiohijske, obhajamo zunanjo slovesnost tega praznika, »šmarješko nedeljo«. Praznika pa ne obhajamo  samo v cerkvi pri maši, ampak tudi po maši, ko se družimo med seboj.

Naša župnija je velika, razpotegnjena in v njej je iz leta v leto več prebivalcev, ki so se priselili od drugod. Ljudje se več  ne poznamo med seboj.

Praznovanje naše župnijske zavetnice je zato lepa priložnost, da se med seboj srečamo in družimo – ne samo v cerkvi pri maši,ampak tudi po maši pred cerkvijo.

Zato tudi letos naprošamo gospodinje, da spečete predvsem suho pecivo, potice in sadni kruh, za »tekoče zadeve« pa bo poskrbela župnijska klet.

Prosimo, da vse to prinesete v soboto popoldne v župnišče!

 Vse prebivalce naše župnije (župljane, farane) prijazno vabimo k obhajanju »šmarješke nedelje« 21. julija. Ob 10. uri bo somaševanje, ki ga bo vodil letošnji novomašnik g. Jure SOJČ iz župnije Lovrenc na Pohorju.

Po maši bo blagoslov avtomobilov oz. motornih vozil, nato pa prijetno druženje ob  skromnem prigrizku in dobri kapljici.

 Tudi na tak način pokažimo, da se zavedamo, da pripadamo  živi skupnosti Selničanov pod okriljem naše župnijske zavetnice sv. Marjete!

Lepo in iskreno vabljeni!

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu