Od Boga smo ustvarjeni, Bog nam ohranja naše življenje, Bog skrbi za nas in za vse ljudi; vsak trenutek uživamo njegove dobrote. (Janez F. Gnidovec)

ROMANJE

Od 2. do 5. julija smo z Aritoursom poromali po severni Italiji in južni Franciji.

Romarji smo bili zbrani iz vse Slovenije. Pot nas je vodila v Sotto Il Monte, rojstni kraj Angela Roncallija, kasnejšega papeža Janeza XXIII., ki je bil letos skupaj z Janezom Pavlom II. proglašen za svetnika. Od tam smo nadaljevali pot v francosko gorsko mestece Briancon, kjer smo prenočili. Naslednji dan smo se napotili v mesto Gap, od tam pa na znan Marijin romarski kraj La Salette na višini 1900 m. Prespali smo v Chamberyju in se naslednji dan napotili v Grande Chartreuse, kjer je sv. Bruno pred davnimi leti ustanovil kartuzijanski samostan. V sloveniji je od nekdanjih štirih kartuzijanskih samostanov - Žiče pri Slovenskih Konjicah, Bistra, Jurklošter ter Pleterje - "aktiven" le še zadnji. Iz Annecyja, kjer smo prenočili, smo se v Chamonixu z vlečnico popeljali na 3842 m visoki Aiguille du Midi, v pogorju Mt. Blanca. Od tam smo se, polni duhovnih, kulturnih in izletniških vtisov, zopet vrnili proti domu, kamor smo prispeli v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah.

Franc Pečnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu