Usmiljenje je najgloblja Božja lastnost, nam grešnikom razumljiva samo, če vemo, da je nismo vredni in da je Božja ljubezen nekaj povsem zastonj podarjenega. (Hans Urs von Balthasar)

ROMANJE

Od 2. do 5. julija smo z Aritoursom poromali po severni Italiji in južni Franciji.

Romarji smo bili zbrani iz vse Slovenije. Pot nas je vodila v Sotto Il Monte, rojstni kraj Angela Roncallija, kasnejšega papeža Janeza XXIII., ki je bil letos skupaj z Janezom Pavlom II. proglašen za svetnika. Od tam smo nadaljevali pot v francosko gorsko mestece Briancon, kjer smo prenočili. Naslednji dan smo se napotili v mesto Gap, od tam pa na znan Marijin romarski kraj La Salette na višini 1900 m. Prespali smo v Chamberyju in se naslednji dan napotili v Grande Chartreuse, kjer je sv. Bruno pred davnimi leti ustanovil kartuzijanski samostan. V sloveniji je od nekdanjih štirih kartuzijanskih samostanov - Žiče pri Slovenskih Konjicah, Bistra, Jurklošter ter Pleterje - "aktiven" le še zadnji. Iz Annecyja, kjer smo prenočili, smo se v Chamonixu z vlečnico popeljali na 3842 m visoki Aiguille du Midi, v pogorju Mt. Blanca. Od tam smo se, polni duhovnih, kulturnih in izletniških vtisov, zopet vrnili proti domu, kamor smo prispeli v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah.

Franc Pečnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu