Stvarnik neba in zemlje, Tvoja vsemogočnost ne bo večja, če se Ti zahvalim za vse, kar si mi dal, in ne manjša, če se Ti uprem zaradi vsega, kar si mi vzel. (Berta Golob)

SREČANJE S SOBRATI IZ DEKANIJ LIPNICA IN JARENINA

Že veliko let se srečujemo duhovniki dekanij Lipnica (Avstrija), Jarenina in Maribor. Letošnje srečanje je bilo v sredo, 18. junija. 

 Začeli smo ga v kraju St. Veit am Vogau. Pot nas je vodila mimo Ivnika (Eibiswald) k cerkvici, posvečeni sv. Antonu Puščavniku, ki leži na avstrijski strani blizu nekdanjega mejnega prehoda Radelj. Tam smo imeli mašo in pot nadaljevali mimo umetnega jezera pod Golico v Soboth (Sobota), kjer smo imeli kosilo. V tej lepi gorski vasici je  prelepa cerkvica sv. Jakoba Starejšega. Če vas bo pot kdaj zanesla tja, si jo le oglejte! Preko Lavamünda (Labot) smo se podali v Št. Andraž, kjer je bil nekdaj sedež lavantinske škofije. Tako nekdanja stolnica kakor tudi popolnoma obnovljena loretska cerkev sta vredni ogleda. Po avtocesti smo se nato preko Gradca vrnili v St. Veit, kjer smo zaključili dan z večerjo na enem izmed mnogih kmečkih turizmov.

Osrednji poudarek našega srečanja je bil bl. Anton Martin Slomšek. Zanimivo je, da je pobuda prišla s strani naših sobratov iz Avstrije, saj je vodja srečanja, župnik dr. Peter Brauchart, velik častilec bl. Slomška.

Tako smo tudi mi izpolnili psalmistove besede iz 133. psalma, ko pravi: "Glejte, kako dobro in kako prijetno je, če bratje složno prebivajo skupaj!"

Franc Pečnik

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu