Vera je dejansko nekaj, kar nam je podarjeno, da predamo naprej, nekaj, česar sploh nimamo pravilno, če hočemo to imeti samo zase. (Benedikt XVI.)

ALI BOMO MIRNO GLEDALI?

Večina, šest ustavnih sodnic in sodnikov je 16. junija v svoji sramotni sodbi zapisalo: »Prvi odstavek 3. člena Družinskega zakonika v delu, v katerem določa, da je zakonska zveza življenjska skupnost moža in žene, je v neskladju z Ustavo.«

Si predstavljate, tisočletna zakonska zveza med žensko in moškim, bodočima mamo in očetom, ki edina po naravni poti lahko podarita novo človeško življenje, pomeni po mnenju teh šestih ljudi kršitev človekovih pravic! Gre za sprevrženo odločitev kazanja moči, ki grobo tepta otrokove pravice, je v nasprotju z zdravo pametjo, naravo in najvišjim svetovnim pravnim aktom o človekovih pravicah, Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki v 16. členu določa: »Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnihkoli omejitev glede rase, državljanstva ali vere pravico skleniti zakonsko zvezo in ustvariti družino.«

V javnosti je bila največ pozornosti in nasprotovanja deležna odločitev večine na ustavnem sodišču na isti seji, da mora država uzakoniti posvojitve otrok v LGBT razmerja. Pri tem se moramo zavedati, da ne govorimo o katerihkoli, ampak o NAŠIH otrocih in vnukih, če se mami in očetu kaj hudega zgodi. Naši otroci in vnuki bodo lahko posvojeni k dvema homoseksualcema ali lezbijkama, starim staršem pa bo to prepovedano! Lahko se tolažimo, da se nam ne bo nič zgodilo. Vsakdanja izkušnja, osmrtnice in črna kronika kažejo, da je tako gledanje žal naivno.

Gre za sprevrženo odločitev kazanja moči, ki grobo tepta otrokove pravice.

Ministrstvo, ki ga vodi Luka Mesec, je julija vložilo v Državni zbor spremembe, s katerimi hočejo v Družinskem zakoniku po skrajšanem postopku s čim manj razprave poleg omenjenih dveh stvari vzpostaviti pravno podlago za uvedbo LGBTQIA+ pouka, ki vključuje učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost (kako se to dela, si na internetu poglejte priročnik Ljubezen je ljubezen); vzpostaviti pravno podlago za uvedbo trgovine z otroki (oz. t. i. nadomestno materinstvo), kjer bodo revne ženske izkoriščane, da bodo prodajale svoje otroke bogatim LGBTQIA+ naročnikom; uzakoniti umetne oploditve zdravih žensk (za lezbijke) ter sčasoma ukiniti poimenovanje mama, oče (namesto njiju starš 1, starš 2), mož, žena (namesto njiju oseba 1, oseba 2) itn. Morda se spomnite, Evropska komisija je to predlagala, ker menda, če rečeš mama ali oče, se lahko čutijo LGBT-jevci užaljene, saj v njihovih razmerjih ne more biti kombinacije mame in očeta.

Ali bomo mirno gledali, da bodo skrajni levičarji bolj in bolj uničevali naše otroke v vrtcih in šolah z učenjem, kako naj spremenijo spol in spolno usmerjenost, ter jih hujskali proti mamam in očetom, češ da mame in očeta otrok sploh ne potrebuje? Ali bomo mirno gledali, da bomo živeli v strahu, kaj bo z našimi otroki, če se nam kaj zgodi? Ali bomo mirno gledali, da bodo našim hčerkam in vnukinjam vsiljevali zaposlitev – zanositev, donositev in prodajo svojih otrok bogatim LGBTQIA+ naročnikom? O teh stvareh je posnetih kar nekaj pretresljivih filmov.

Za svoje otroke se bomo borili.

To so vprašanja, na katera si morata odgovoriti vsaka mama in oče, vsaka stara mama in stari oče, vsaka mlada punca in fant. Neopredeljenost pomeni predajo pred skrajnimi levičarji in LGBTQIA+ lobijem. Predajo naših otrok v njihove roke.

Jaz osebno in v Gibanju za otroke in družine smo se odločili, da za nas predaja ni opcija. Za svoje otroke se bomo borili. Ko bo Državni zbor obravnaval Meščev sporni predlog Družinskega zakonika, bomo pred Državnim zborom organizirali velik shod. Takoj, ko bomo izvedeli datum, boste obveščeni. Če bodo skrajni levičarji v Državnem zboru sprejeli sporni zakon, bomo začeli zbirati podpise za nov družinski referendum.

Ni res, da se nič ne da narediti. To oni hočejo, da bi mi mislili. Veliko lahko naredimo. Skupaj. Pogumno. Pokončno. Dostojanstveno. Vztrajno. Za otroke gre!

Aleš Primc