Srce mlado po Tebi hrepeni, / o, pridi k meni, Detece, nocoj, / da duša znova v Tebi oživi. (bl. Alojzij Grozde)

ZRENJE TVOJE TIHOTE...

Vsak dan v tihoti zgodnjega jutra in poznega večera pokleknemo pod večno luč pred tabernakelj. Notranjo tihoto napolni premišljevanje Besede, zrenje skrivnosti in čudenje, na kakšen način vedno znova prihaja Večni.

 

 

On, ki je ustvaril svetove in vse, kar je, prihaja kot Ljubeči v ustvarjeno življenje.

Vsemogočni Stvarnik, pred katerim trepeta zemlja in se tresejo gore, prihaja v ljubezni kot neopazni, neslišni, saj ne bo vpil, nalomljenjega trsta ne bo zlomil in tlečega stenja ne pogasil.

Kdo je razen Marije in Jožefa slišal, doumel, se zavedel vrtoglavih devetih mesecev prvega adventa? Večni se je sklonil v naše meso. Življenje sveta pa je šlo mimo, kakor da bi se ne zgodilo prav nič.

Božji Sin – molčal je pred sodniki – je s smrtjo in vstajenjem odrešil človeštvo. Življenje sveta pa je šlo mimo, kakor da bi se ne zgodilo prav nič.

Danes je Cerkev skrivnostno Kristusovo telo, ki nosi – kakor v adventu, ki ga bo dopolnil drugi Gospodov prihod – človeštvo v Očetovo naročje, kjer je v vstalem Sinu mnogo bivališč. Življenje sveta pa hodi mimo, kakor da bi se ne dogajalo prav nič.

Vsak krst otroka je kakor začetek adventa, v tihoti skrivnosti tedaj človeško meso postaja odrešeno za večnost. Življenje sveta pa hodi mimo, kakor da bi se ne dogajalo prav nič.

Zakríči vendar, Gospod! Zakaj v tako globoki tihoti in neopazno ustvarjaš, rojevaš, prerajaš, odrešuješ, odpiraš vrata večnosti, objemaš, ljubiš? Zakaj polnost naše svobode – tvojega največjega daru človeku – pogojuješ z globoko skrivnostjo svoje tihote, neopaznosti, nevpadljivosti? Zakaj nas ljubiš tako brezpogojno in tiho, Gospod?

Zrenje te tvoje tihote, naš Gospod in naš Bog, nas vedno znova premami, da pokleknemo pod večno luč pred tabernakelj: zase, za vse tiste, ki so del našega življenja, za Cerkev, za vse človeštvo ...
Naj ostane vedno tako. Amen ...

Blagoslovljen božič in vse dni novega leta vam želijo vaše sestre karmeličanke

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu