Srečna družina, kjer so se otroci naučili reči hvala tisti in tistemu, ki se zanje žrtvuje in se trudi za njihov blagor. (Leon-Joseph Suenens)

ROMANJE V RIM 16. - 19. april 2020

Župnija Selnica ob Dravi in Aritours vas vabita na romanje v Italijo

RIM, VATIKAN in ASSISI

Rim, že več kot dve tisočletji simbol moči in bogastva; »večno mesto«, prestolnica nekdanjega velikega imperija, katerega slavno preteklost je še danes možno občudovati na vsakem koraku. Lepoto in razkošje mesta dopolnjujejo čudovita dela svetovno znanih umetnikov, ki so s svojimi nesmrtnimi stvaritvami vdahnili mestu »dušo«. Središče krščanstva Vatikan pa je že stoletja romarski cilj vseh katoličanov sveta. Obiščemo še prelepo srednjeveško mesto Assisi, skrito med umbrijskimi griči in danes pod UNESCO-vo zaščito, je kraj, ki ga enostavno moraš obiskati. Ko hodiš po poteh, ki jih je ubiral že sv. Frančišek Asiški, začutiš bližino njegovega duha in šele tu resnično spoznaš skromnost, ki jo je živel in učil.

 16. do 19. april 2020                                                                                                      

 

1. dan, četrtek 16. april:          Selnica ob Dravi – Rim

Odhod avtobusa iz Selnice v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Maša. Za konec dneva se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan, petek 17. april:                     Rim

Zajtrk. Dan je namenjen ogledom najpomembnejših rimskih znamenitosti: bazilika sv. Janeza v Lateranu, "svete stopnice", bazilika Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo Matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Maša. Naše nadaljnje odkrivanje Rima je namenjeno obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej, … V cerkvi sv. Petra v verigah pa se srečamo z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan, sobota 18. april:                   Vatikan

Zajtrk in vožnja v VATIKAN. Maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II., čigar grob se nahaja blizu Michelangelove Pieta. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in pobožnosti. Popoldan najprej ogled enega najlepših trgov Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže, na sosednjem trgu pa stoji najbolje ohranjena zgradba antičnega Rima, Pantheon. Za konec še sprehod po najbolj romantičnih rimskih trgih: na trgu Trevi kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, nedaleč vstran pa se že stoletja bohoti Španski trg s španskimi stopnicami. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

4. dan, nedelja 19. april: Rim – Assisi – Selnica ob Dravi

Zajtrk. Slovo od Rima in vožnja v ASSISI, mesto sv. Frančiška in sv. Klare. Z ogledi začnemo z obiskom najimenitnejše in najlepše stavbe, bazilike sv. Frančiška. Dve mogočni gotski cerkvi sta zgrajeni ena nad drugo, z lepimi freskami pa so ju obogatili znani umetniki: Giotto, Simeone Martini, Giunto, Pisano in drugi. V kripti pod glavno ladjo se nahaja svetnikov grob z njegovimi posmrtnimi ostanki, kamor jih je položil brat Elija, v njegovi bližini pa so tudi relikvije njegovih štirih zvestih učencev. Po maši sprehod po ozkih mestnih ulicah, kjer si ogledamo glavni trg, lepe palače, ostanke Minervinega templja, baziliko sv. Klare ter stolnico, ki je posvečena sv. Rufinu, škofu iz časa preganjanja kristjanov. Ustavimo se tudi na ravnini pod mestom. V lepi, mogočni cerkvi Angelske Matere božje se nahaja kapelica Porcijunkula, Frančiškov najljubši prostor, saj je tukaj največ molil in premišljeval. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk se v kraj odhoda vrnemo v nočnih urah.

 

CENA: 299 EUR (za 45 udeležencev), 339 EUR (35 udeležencev)                                        sklic: 20063

Cena je izračunana novembra 2019.                                                                                                                                

                   

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vsi zunanji ogledi po programu, prispevek za vstop v cerkev sv. Frančiška v Assisiju, duhovno in strokovno vodstvo, avdio guide sistem (slušalke), organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: vstopnina v katakombe in za vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 15 EUR), enoposteljna soba 75 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini: 8,91 EUR (za osebe starejše nad 75 let 13,36 EUR).

Način plačila: 50 EUR ob prijavi, možnost odplačevanja na obroke brez obresti.

Odstopnina: 15 EUR (v primeru dokumentirane višje sile).

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani www.aritours.si

 

 

Dovoljujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine. Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali potovanje odpovedati v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih.

 

 

 

 

Aritours že 27 let z vami in za vas

ü 27 let izkušenj = agencija vredna zaupanja

ü skrbno izbrane poti = z nami vedno doživite več

ü odlično strokovno in duhovno vodstvo

ü tkanje prijateljskih vezi = berite »Naše vezi«

ü ugodne cene in plačilo na obroke brez obresti

 

romanje z Aritoursom = zajamčena kakovost

 

Obilo prijetnih romarskih doživetij vam želi vaša agencija Aritours!

 Nekaj mest je še prostih. Pohitite s prijavo!