Dober kristjan vedno moli za odpuščanje svojih dan na dan ponavljajočih se napak in slabosti. (Karl Rahner)

BOŽIČ 2013

OTROŠKE JASLICE

Rodila se je zamisel, da bi v naši cerkvi imeli tudi otroške jaslice. Župnik je zamisel sprejel in podprl. Tako smo se skoraj vsi prvoobhajanci in njihovi starši  v soboto, na god sv. Andreja, tik pred pričetkom adventnega časa, zbrali v Slomškovi dvorani, da bi pričeli z izdelovanjem.

Gospa Jasmin Katrin Krojsl je naredila vzorček, ki smo ga potem vsi poskušali posnemati. Drobec za drobcem so nastajale prelepe ovčke, osliček in hiške.  Zbrane tako skupaj, da se posušijo, so že namigovale na nekaj lepega. Gospa Krojsl je prevzela še veliko nalogo. Iz barvne »fimo« mase je izdelala figurice svete družine, angelčka, pastirčka, zvezdo in tri kralje. Njeni spretni prsti so porabili celih petnajst ur za izdelavo. V nedeljo pred Božičem sva v cerkev zvozili vse pripomočke in začeli z izdelavo jaslic. Nisva natančno vedeli, kaj bo nastalo, a najino delo se je čisto spontano prepletalo v sedanji prizor.  S posebno občutljivostjo sva na mah polagali figurice in obstali ob pogledu na lepoto celote, ki je nastala. Zahvaljujem se gospe Jasmini za čas in trud pri izdelavi figur in nato tudi jaslic in družini Košan, ki je nabrala mah. Hvala tudi vsem prvoobhajancem in staršem, ki ste si vzeli čas in prišli na delavnico.

Otroške jaslice bodo krasile našo cerkev vse do svečnice, to je 2. februarja, ko so prvoobhajnci ponovno povabljeni k sveti maši, da si odnesejo svoje ovčke domov. Do takrat pa se z veseljem zbirajmo ob jaslicah pri svetih mašah in nosimo v sebi radost svete noči.  ( Andrejka Kričej)

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu